Voor direct contact met F. Aarts, M: 06 42 95 27 26 E-mail: info@mrfaarts.nl

Ziekte & re-integratie

Wanneer een van uw medewerkers langdurig ziek is, mist u een kracht binnen uw team. Dit is niet alleen vervelend voor de werknemer, maar is ook vervelend zijn voor u als werkgever. Hoe kunt u als werkgever het beste omgaan met een dergelijke situatie? Voor juridisch advies bij een zieke werknemer kunt u zich wenden tot een arbeidsrecht jurist.

Deskundigenoordeel UWV en Bedrijfsarts

Uw werknemer heeft zich ziek gemeld. U en de betreffende medewerker dienen er nu alles aan te doen om de zieke werknemer weer zo snel mogelijk aan het werk te helpen. U als werkgever moet nagaan of de werknemer kan werken. Wanneer zijn of haar eigen functie tijdelijk of permanent geen mogelijkheid is, dient er ook gekeken te worden naar andere functies. U zult namelijk eerst binnen uw bedrijf op zoek moeten naar geschikt werk voor de zieke werknemer en daarna pas daarbuiten. Tevens dient u zo snel mogelijk een arbodienst in te schakelen bij de re-integratie na ziekte.

2 jaar ziekte en dan ontslag?

Na twee jaar wordt de WIA-aanvraag voor de werknemer beoordeeld door het UWV Werkbedrijf. Tijdens deze beoordeling dient u aan te kunnen tonen dat u er alles aan heeft gedaan om uw werknemer weer aan het werk te krijgen. Het re-integratieverslag dient compleet en inhoudelijk te zijn. Het ontslaan van de werknemer na 2 jaar ziekte is mogelijk.

Wilt u meer informatie over juridisch advies bij ontslag na 2 jaar ziekte of de wettelijke eisen bij het re-integreren van een zieke werknemer? Neem contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek.

Wilt u meer weten? E-mail: info@mrfaarts.nl
Tel: +31(0) 85 020 00 52
Mob: +31 6 42 95 27 26
Naam Email Telefoon Opmerking Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.
© Copyright 2024 mrFAarts.nl alle rechten voorbehouden - Webdesign - Juridisch - Sitemap