Voor direct contact met F. Aarts, M: 06 42 95 27 26 E-mail: info@mrfaarts.nl

Reorganisatie ontslag

In economisch moeilijke tijden bent u als bedrijf misschien wel genoodzaakt om te reorganiseren. Dit heeft vaak consequenties voor u en uw werknemers. Vaak dient u afscheid te nemen van de tijdelijke en ingehuurde werknemers. Echter, wanneer dit niet voldoende is, zult u ook werknemers met een vast dienstverband moeten ontslaan. Niet alleen bij economisch moeilijke tijden maar ook in goede tijden reorganiseren ondernemingen, zodat de onderneming nog winstgevender en slagvaardiger wordt. Bij het reorganiseren van uw organisatie komt veel bij kijken. U dient rekening te houden met veel termijnen en verplichtingen.

Reorganisatie ontslag

U zult als werkgever iets moeten ondernemen als uw omzet achterblijft en er onvoldoende orders binnenkomen. Dit zijn allemaal moeilijk beslissingen die u dient te nemen. U bent genoodzaakt om te gaan reorganiseren, dat wil zeggen dat u kostenbesparende maatregelen dient te nemen om de onderneming te waarborgen. Echter bent u wel aan een aantal regels gebonden. Zo dient u als werkgever aannemelijk te maken dat het reorganisatie ontslag van de werknemers noodzakelijk is en dat er geen andere mogelijkheden meer voor handen zijn.

Ontslag bij reorganisatie

U als werkgever kunt in eerste instantie met de werknemers die in aanmerking komen voor ontslag een gesprek aangaan om te kijken of ze bereid zijn om de arbeidsovereenkomst te beëindigen met wederzijds goedvinden. Indien de partijen niet tot een overeenstemming komen over de beëindiging van een arbeidsovereenkomst, dan kunt u als werkgever een ontslagvergunning aanvragen bij het UWV Werkbedrijf. Het UWV Werkbedrijf zal dit ontslag dan aan een aantal gronden gaan toetsen. Bij dit gehele proces is het belangrijk om een partner te hebben die u bijstaat op juridisch gebied. mr. F Aarts kan u hierbij van dienst zijn.

Voor meer informatie over het ontslag bij reorganisatie kunt u contact met ons opnemen, ik help u dan met de verdere stappen die u dient te nemen.

Wilt u meer weten? E-mail: info@mrfaarts.nl
Tel: +31(0) 85 020 00 52
Mob: +31 6 42 95 27 26
Naam Email Telefoon Opmerking Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.
© Copyright 2024 mrFAarts.nl alle rechten voorbehouden - Webdesign - Juridisch - Sitemap